Eticheta energetica UE. Eficienta cu claritate.

Ceea ce Kärcher demonstreaza de mult timp cu aspiratoarele sale actuale devine acum lege europeana: curatare eficienta cu mai putina energie. Eticheta energetica UE pentru aspiratoare, care intra in vigoare de la 1 septembrie 2014, limiteaza puterea nominala a aspiratoarelor uscate alimentate de la retea la maximum 1600 W. Fiecare aparat oferit in Europa trebuie sa poarte eticheta energetica UE.

Etichetarea obligatorie nu se aplica aspiratoarelor umede, aspiratoarelor combinate uscat – umede, aspiratoarelor alimentate cu baterie, aspiratoarelor industriale, aspiratoarelor robot, aspiratoarelor centrale si aspiratoarelor pentru zone exterioare. Aspiratoarele cu filtre de apa va trebui sa poarte eticheta de la 1 septembrie 2017.

La fel ca si cele deja folosite pentru aparatele casnice, eticheta energetica indica informatii importante, cum ar fi clasa de eficienta (de la A pana la G), consum mediu anual de energie, nivelul de putere acustica, clasa de emisii de praf precum si clasele de curatare pentru covoare si/sau pardoseli tari, intr-o forma ilustrata si usor de inteles.

Pentru cumparatori, aceste informatii reprezinta un ajutor important in luarea deciziilor pentru evaluarea eficientei reale a unui aspirator. In cea mai inalta clasa de eficienta A, puterea maxima de intrare este de < 850 W.